کد خبر 1122964
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۷
دلار نمایه ارز نمایه

اجرای مصوبه واردات یک میلیارد دلار کالا بدون انتقال ارز و کاهش تخصیص ارز دولتی برای واردات کالا و انتقال تقاضای ارز برای این کالاها به نیما، دلایل تعیین‌کننده درباره وضعیت نرخ ارز بوده است.

۲ به گزارش مشرق، باوجود افزایش عرضه ارز حاصل از صادرات و خرید ارز برای واردات در سامانه نیما نرخ ارز در بازار افزایش یافته و در این لحظه به بیش از ۲۸ هزار تومان رسیده است.

پیگیری از بخش‌‌های مختلف نشان می‌دهد، یکی از دلایل اصلی این اتفاق، کاهش عرضه کل ارز در بازار ارز کشور است. در واقع بخشی از ارز مورد نیاز برای واردات که در گذشته با نرخ ۴۲۰۰ تومان و توسط بانک مرکزی تامین می‌شد، به دلیل کاهش درآمد‌های ارزی دولت دیگر با نرخ ۴۲۰۰ تومان تامین نمی‌شود.

بیشتر بخوانید:

به عبارت دیگر دولت و بانک مرکزی تامین ارز بخشی از کالاهای مشمول دریافت ارز ۴۲۰۰ تومان را به بازار ثانویه یا همان نیما منتقل کرده است. بنابراین باوجود افزایش بیش از ۹۸ درصدی عرضه ارز حاصل از صادرات در نیما در شهریور ماه نسبت به مرداد ماه، باز هم نرخ ارز روند افزایش را در بازار آزاد داشته است. یعنی صادرات غیرنفتی افزایش یافته، اما صادرات نفتی کمتر از نیازها بوده و همین مساله عرضه کل ارز را کاهش داده است.

* واردات بدون انتقال ارز بلای جان اقتصاد ایران

یکی دیگر از دلایل افزایش نرخ ارز در هفته‌های اخیر مجوز واردات بدون انتقال ارز برای یک میلیارد دلار کالای دپو شده در گمرکات کشور بوده است.

این اقدام موجب افزایش فشار بر منابع ارزی و ایجاد تقاضای یک میلیارد دلاری در مدتی کوتاه شد. فشارهای زیادی در درون دولت برای تصویب اجازه واردات بدون انتقال ارز وجود داشت و گفته می‌شود، بعضی فعالان تجاری که در سال‌های اخیر وارد دولت شده و سمت‌های مهمی را در اختیار گرفته‌اند، نقش زیادی در تصویب این بخشنامه داشته‌اند.

بانک مرکزی در ماه‌های اخیر بارها با واردات بدون انتقال ارز مخالفت و اعلام کرده این اقدام موجب افزایش نرخ ارز می‌شود، اما گروه ذینفعان مختلف در دولت در نهایت نظرشان را بر کرسی نشاندند و نتیجه همان چیزی شد که پیش‌بینی شده بود.

یکی از اقداماتی که متولی بازار ارز در ماه‌های اخیر به دنبال آن بوده آزادسازی برخی منابع ارزی بلوکه شده کشور در خارج از کشور بوده است، اما این اقدامات فقط اثر کوتاه مدت دارد چرا که در صورت نبود برنامه مشخص تخصیص ارز، آزاد شدن منابع اثر مناسبی بر کاهش نرخ ارز نخواهد داشت.

اولویت‌بندی واردات کشور برای مدیریت مصارف ارزی از وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت است، اما متاسفانه در سال‌های اخیر و بعد از پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومان، رقابت‌های شدیدی برای افزودن برخی کالاها در لیست تامین ارز وجود داشته و باعث شده اولویت‌بندی تامین ارز مخدوش شود. علاوه بر این وزارت صمت مدت‌هاست که بدون وزیر اداره می‌شود و طبعا امکان گرفتن تصمیمات جدی در وزارتخانه بدون وزیر وجود ندارد.

* نوید جهش عرضه ارز و کاهش قیمت‌ها از ماه‌های آینده

به گزارش فارس، از خبرهای مثبت و قابل تامل برای بازار ارز در روزهای اخیر، خبر افزایش قابل توجه صادرات نفت و فرآورده‌های نفتی است که نشان می‌دهد صادرات نفت و میعانات گازی ایران که زمانی تا حد ۲۶۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته بود، به حدود یک میلیون ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. 

معمولا تسویه معاملات نفتی بسته به نوع محموله‌ها در بازه‌های زمانی یک تا سه ماهه انجام می‌شود که در این صورت ارزهای حاصل از صادرات نفتی در ماه‌های آینده برای اقتصاد ایران قابل استفاده خواهد بود. بنابراین در صورت مدیریت مصارف ارزی و ادامه فرایند صادرات نفت و میعانات گازی در سطح یک میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه، می‌توان انتظار داشت در ماه‌های آینده عرضه ارز در اقتصاد ایران افزایش قابل توجهی داشته باشد و بهای ارز کاهش قابل توجهی داشته باشد.

منبع: فارس

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 1
  • محمدایوب IR ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
    1 1
    گرانی هادراین دولت بهانه ودلیل نمیخواهد. تمام سعی وتلاش این دولت که حامیان واعضای دخیل درفتنه 88 دران به کارگیری شده اند فشار حداکثری برمردم. وجان به لب رساندن انها ووادار کنند تا به خیابان بریزند وهرچه به انتخابات 1400 نزدیکتر شویم بیشتر میشود ونظریه پردازان فتنه اصلاح طلبان هم هرروز تشویق به شورش میکنند وادرس میدهند. رییسشان هم کشور را رها وبه فتنه گران سپرده وفقط سخنگوی کرونا شده. غافل از انکه قبلا طاعون بنفش جان مردم را گرفته. لعنت براین دولت وحامیان او خدا نابودشان کند انشاالله
  • IR ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۹/۰۷/۰۵
    2 0
    بزک نمیر در ماههای آتی بهار میاد خربزه و خیار میاد......
  • احمد IR ۱۶:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۷/۲۱
    0 0
    به گزارش رویترز صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر به یک و نیم میلیون بشکه در روز رسید. آدرس غلط ندید مشکل از دولت غربگرای خودمونه که داره دست و پا می زنه جام زهر رو حاضر کنه قبل از انتخابات آمریکا. اگر هم ترامپ رای نیاورد، وضع ارز بهتر شد، شرایط رو برای وطن فروشی با بایدن فراهم کنه. کلا این دولت همه چیز رو بسته به کدخدا. کدخدا عطسه و سرفه کنه این ها ارز رو بالا و پایین می کنن.

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس